RAAMvertelling-beeldmerk

Dorothea Christiane - Waar is de tijd gebleven?

Dorothea Christiane

Over Dorothea Christiane
Dorothea Christiane Hassink, (geboren in 1965 te Lochem), is actief als beeldend kunstenaar sinds 1991. ln dat jaar rondde zij op haar verjaardag, (12-05), haar studie af aan de kunstacademie AKI te Enschede. Sindsdien heeft ze geƫxposeerd in verschillende galerieƫn, kunstcentra en musea.

Dorothea’s wandobjecten zijn frivool.
Uitbundige, sterke kleuren gecombineerd met glitters, plastic en keramiek. Bezaaid met kraaltjes en siersteentjes zoeken de objecten de grenzen van de smaak. Het is meer dan kitsch. De mierzoete verpakking zorgt voor vrolijkheid, maar ook voor bedrieglijke gevoelens. Er is geen sprake van alleen maar een luchtige verpakking: de werken vertellen ook een verhaal.
ln miniatuurschilderijtjes met een gouden engeltje of een zilveren glitterboeddha lijkt de schoonheid van een hogere macht te worden gevierd. Het verhaal van de werken kan voor een ieder verschillen, maar inhoudsloos zijn ze zeker niet.

De glitters en kraaltjes trekken de toeschouwer als het ware het doek in. Dan worden ‘details’ als munten, keramische miniatuur-katjes of kleine boeddha’s goed zichtbaar. Het resultaat is dat de objecten vatbaar zijn voor een nieuwe uitleg of een ander inzicht. De objecten ‘de koekoeksklokken met inhoud’ lijken chaotisch, maar zijn juist zeer geordend. Alles staat in een goede verhouding tot elkaar, er is duidelijk sprake van een evenwichtige verdeling van de gebruikte materialen.

www.dorotheart.nl